Herschrijven of redigeren: niet hetzelfde
Als u een bestaande tekst in een nieuw jasje wilt laten steken komt u allerlei termen tegen. Zo spreekt het ene tekstbureau over redigeren, terwijl de ander het vooral heeft over herschrijven. Beide opties zorgen ervoor dat uw tekst beter leesbaar wordt. Toch zijn herschrijven en redigeren niet precies hetzelfde.

Wat is herschrijven?
Wordt een tekst herschreven, dan wordt er een bestaande tekst als basis gebruikt voor een nieuw verhaal. Ook kunnen meerdere bronnen (of: teksten) worden gebruikt om één nieuwe tekst van te maken. Dit is ideaal als u ergens een goede omschrijving ziet van een product of dienst die u zelf ook wilt aanbieden. Nu is het letterlijk kopiëren van een bestaande tekst sowieso al geen goed idee. Online is het zelfs uit den boze. Door het woordelijk overnemen van een reeds gepubliceerde tekst loopt u zelfs het risico dat uw website niet meer vertoond wordt in onder meer zoekmachines. Kies daarom liever voor het professioneel herschrijven van uw tekst(en) door Valor Tekstmedia. Bij ons kan dit altijd tegen een scherp tarief. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgaaf op maat.

Wat is redigeren?
Bij het redigeren van een tekst lopen we hem uitvoerig na en halen we de kleine en grote foutjes eruit. Denk bijvoorbeeld aan grammaticale foutjes, verkeerd gespelde woorden en slechtlopende zinnen. Zo komt uw tekst beter over en komt uw bedrijf, organisatie of club nog beter naar voren.

Ook het laten redigeren van uw teksten door ons tekstbureau Wageningen is heel voordelig. We redigeren zowel offline als online teksten. Professioneel redigeren is onder meer goed voor de score van uw website, doordat we gelijk ook SEO toepassen. Zo wordt u sneller en beter gevonden en krijgt u de mogelijkheid om veel meer bezoekers te trekken.

Kiezen voor redigeren of herschrijven?
De keuze voor het redigeren of herschrijven van een tekst hangt af van verschillende factoren. In eerste instantie is de huidige kwaliteit van de tekst van belang. Is de tekst in grote lijnen al goed? Dan kunt u prima volstaan met alleen redigeren. Moet er meer aan uw tekst worden gesleuteld of moet er bijvoorbeeld nieuwe informatie in worden verwerkt? Denk dan eerder aan herschrijven. Over het algemeen geldt dat redigeren voordeliger is dan herschrijven of een nieuwe tekst laten schrijven. Wilt u een advies of kunt u wel wat extra informatie gebruiken? Neem direct contact met ons op!